..12.. Kiszona kapusta w pomidorowo-pieczarkowej odsłonie

CZĘŚĆ!
Zima jest dobrym czasem aby rozsmakować się w kiszonych warzywach, dlatego zapraszam do wypróbowania przepisu, który będzie idealny na chłodne dni. Doda trochę energii i dostarczy wielu witamin oraz składników mineralnych. Danie dobre zarówno na święta jak i dni powszednie.

Dziś polecam kiszoną kapustę z pomidorami i pieczarkami!


Składniki:
  • 1 opakowanie kapusty kiszonej (500g)
  • 1 słoik pomidorów suszonych w oleju
  • 300 g pieczarek
  • 5 liści laurowych
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  •  5 ziaren czarnego pieprzu
  • sól himalajska

Wykonanie:
Kapustę kiszoną płuczemy w czystej wodzie i odsączamy na durszlaku. Pieczarki i pomidory kroimy na dosyć duże kawałki. Podsmażamy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz na oliwie z pomidorów suszonych. Po 5 min dodajemy pokrojone pieczarki i pomidory. Po kilku minutach przekładamy do garnka i dodajemy kapustę, całość dusimy przez ok.30min na średnim ogniu. Doprawiamy do smaku solą himalajską.

SMACZNEGO DNIA!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...