Wiśniowy chia pudding z borówkami i migdałami


Dzisiaj Walentynki, ale dla mnie jest to zwykły dzień, po prostu dzień jak co dzień. Jednak wiele zakochanych par w sposób szczególny obchodzi to święto i to z myślą o nich stworzyłam ten słodki deser. Jest on prosty i szybki w wykonaniu i nie sprawi problemu nawet początkującym kucharzom (mam tu szczególnie na myśli Panów!). Za to jest przepyszny i z całą pewnością podbije serce Waszej drugiej połówki.



Składniki:
  • 3 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
  • 200ml mleka sojowego
  • 3 łyżki domowego dżemu wiśniowego
  • garść migdałów
  • garść borówek
Wykonanie:
Nasiona szałwii moczymy przez noc w wodzie, a rano gotujemy na mleku sojowym przez ok. 20min. Po zdjęciu z ognia i lekkim wystudzeniu dodajemy dżem wiśniowy i dokładnie mieszamy. Pudding przekładamy do pucharka deserowego i schładzamy w lodówce przez ok.1-2h. Na wierzchu posypujemy borówkami i migdałami.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...