Krem porowy z ziemniakami na mleczku kokosowym


Tym razem zapraszam do spróbowania przepysznej zupy-krem. W roli głównej por i mleczko kokosowe, a do zagęszczenia masy użyto ziemniaków. Przepis wypróbowany podczas spotkania ze znajomymi i każdy wyraził pozytywną opinię, dlatego z czystym sumieniem mogę dziś polecić:

krem porowo-ziemniaczany na mleczku kokosowym z brokułowymi kiełkami!


Składniki:

  • pół opakowania suszonych warzyw do bulionu
  • 1 cebula
  • 2 średnie ziemniaki
  • 2 całe pory
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mleczko kokosowe
  • 1,5 L wody
  • 1 łyżeczka kurkumy lub curry
  • sól himalajska
  • biały pieprz
Wykonanie:
Obieramy i kroimy w dowolny sposób wszystkie warzywa. Wlewamy wodę do garnka i dodajemy suszone warzywa oraz ziemniaki, gotujemy 15 min. Do garnka dodajemy por i cebulę, a po 15 min wlewamy mleczko kokosowe i doprawiamy. Po kolejnych 10 min zdejmujemy z ognia i blendujemy na gładką zupę. Jeśli krem jest za rzadki można gotować na małym ogniu przez kolejne 15 min, aż wyparuje nadmiar wody.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...