Deser truskawkowy z tofu

Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza mimo, iż kalendarz wskazuje na maj. Aby poprawić sobie humor zrobiłam szybki deser, a w zasadzie kolację na słodko. Sezon na truskawki rozpoczęty, więc można szaleć z przepisami! 

Dziś podsyłam Wam przepis na mus owocowy, który możecie zjeść z tym, co macie akurat pod ręką, czyli różnymi orzechami, pestkami, płatkami, bakaliami czy owocami. W sklepach coraz większy wybór więc koniec z monotonią na talerzu!... a w zasadzie miseczce ;-)



Składniki: 
  • 1 opak. tofu naturalnego
  • 1 szklanka mleka sojowego (użyłam domowego z czarnej soi)
  • 0,5 kg świeżych truskawek
  • 8 daktyli
  • dodatki: amarantus ekspandowany, nasiona słonecznika, świeże maliny
Wykonanie:
Mleko, tofu, truskawki i daktyle wrzucamy do miksera i mielimy na gładką masę. Mieszamy z ulubionymi bakaliami i owocami. Możemy również dodać świeże listki mięty i posypać wierzch grubym cukrem trzcinowym.

Przepis dodany do akcji: 
http://zmiksowani.pl/image/miks/2a8790e4b8678214013573f5f59bde1d_v2.jpg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...