Wiśniowo-orzechowe ciasto gryczane z czerwonym sosem owocowym (bez glutenu, cukru, nabiału i jajek)



Po POZNAŃSKU mówi się o takiej osobie jak ja - "SŁODKI PAMPER", a to przez to, że tak bardzo lubię słodycze ;-P Mogłabym nie jeść obiadu czy kolacji, tylko słodkie ciastka, placki, batoniki i czekolady...ale to szybko zemściłoby się na mnie i mojej wadze ;-) Dlatego tą przyjemność trzeba dozować i najlepiej wybierać trochę zdrowsze alternatywy. To ciasto jest właśnie jedną z nich!  

Moje GRYCZANE CIASTO jest niesamowicie wilgotne, dzięki dużej ilości owoców. Poza tym jest przyjemnie kwaśne bo wykorzystałam w tym przepisie WIŚNIE. Ma posmak chrupiących orzechów laskowych i czekoladowy posmak czekolady, bo dodałam  KAKAO oraz KAROB. A to wszystko polane jest jeszcze sosem wiśniowym...mmhhmm wyobraźcie sobie ten smak ;-))) 

A najlepiej sami sprawdźcie w swojej kuchni, piekąc to pyszne CZEKOLADOWO-WIŚNIOWO-ORZECHOWE CIACHO Z SOSEM OWOCOWYM ;-D

Spaghetti bolognese z groszkiem (wegańskie, z tofu)

Po 2 intensywnych  tygodniach w pracy i wyjętym z życia czasie wolnym udało mi się wreszcie napisać nowy post z jakżeby inaczej ekspresowym przepisem na obiado-kolację. Myślę, że to danie jest znane wszystkim ;-))) Jednak czy każdy z Was własnoręcznie robił HIPER SZYBKI i ULTRA SMACZNY BOLOŃSKI SOS Z GROSZKIEM I TOFU?!?! Potrzebnych jest zaledwie kilka składników, chwila wolnego czasu i odrobina chęci...ale myślę, że to ostatnie się zawsze znajdzie, bo kto odmówi pysznemu bolkowi z makaronem ;-P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...