Waniliowy tofurnik na zimno z musem morelowym i spodem jaglanym

Ostatnio otrzymałam małą paczuszkę z firmy JOYA z tofu i kilkoma roślinnymi mlekami  bez dodatku cukru i słodzików!!!  Najbardziej przypadło mi do gustu MLEKO KOKOSOWO-RYŻOWE, które pomimo braku słodziwa było na prawdę słodkie i idealnie komponowało się z moją bezkofeinową kawką ;-P Natomiast ORGANICZNE NATURALNE TOFU wykorzystałam do przyrządzenia WEGAŃSKIEGO SERNIKA NA ZIMNO, który już od pewnego czasu "chodził za mną" :-D 
 
Przepis jak zwykle banalnie prosty, bo takie receptury lubię najbardziej! Sernik wygląda PRZECUDNIE, prawda?!?! W dodatku jest bajeczny w smaku!!! Moja mama była tym deserem WNIEBOWZIĘTA :-))) Obie zajadałyśmy się nim podczas seansu filmowego i Wam również polecam takie zdrowe przekąski podczas filmu zamiast niezdrowego popcornu czy nachos :-P

Kosmetyczni ulubieńcy - Deo Kryształ firmy Najmar czyli naturalny dezodorant


O tym kosmetyku przeczytałam z ulotki, którą dostałam w moim ulubionym sklepie zielarskim :-) Bardzo zaciekawiło mnie działanie tego DEO KRYSZTAŁU. Naturalny ałun amonowy jest bardzo tani, super wydajny i niesłychanie skuteczny!!!  
 
Od momentu pierwszego zastosowania nie rozstaję się z nim. Jego wielką zaletą jest jeszcze to, że z powodzeniem możemy go używać w innych partiach ciała
 
Zapraszam do mojej recenzji tego SUPER DEZODORANTU firmy Najmar!!!

KONKURS z Make-Life-Green

!!! UWAGA KONKURS z Make-Life-Green !!!

Do wygrania będą >> ZESTAWY WEGAŃSKICH PRODUKTÓW <<
2 nagrody główne i 2 wyróżnienia z zestawem adekwatnym do tematu :-)

Do wyboru 2 TEMATY kulinarne:
1. Słodkie wegańskie danie/koktajl/ciastka/praliny/tarty itp ze ZDROWYM CUKREM (można użyć cukier brzozowy, erytrytol, melasę buraczaną, cukier kokosowy, syrop daktylowy)
lub
2. Słodkie wegańskie danie/koktajl/ciastka/praliny/tarty itp  BEZ CUKRU (używamy bananów, daktyli, batatów)

Co zrobić aby WYGRAĆ?
>Przesłać na maila k.szczepanska1987@gmail.com przepis ze zdjęciem przyrządzonej potrawy z wydrukowanym LOGO 'Make-Life-Green' - do pobrania ze zdjęcia profilowego lub KARTKĄ z odręcznym napisem 'KONKURS z Make-Life-Green'
>W tytule maila proszę napisać o jakie danie chodzi - 'Z CUKREM' czy 'BEZ CUKRU'
>Przepis przesłać w terminie trwania konkursu
> Polubić PROFIL Make-Life-Green​ i POST KONKURSOWY na facebooku
>Udostępnić POST na swoim profilu
>W komentarzu postu ZAPROSIĆ do zabawy 3 znajomych
Na Wasze zgłoszenia czekam od dzisiaj tj.29.07.2016r do pon 14.08.2016r. Nagrody wysyłam tylko na terenie Polski. Zwycięskie przepisy opublikuję na blogu i moich  portalach społecznościowych :-)

W komentarzu pod postem na facebooku nie wstawiamy przepisów - (wysyłamy je mailem). W komentarzu proszę wstawiać tylko zaproszenia 3 znajomych do udziału w konkursie. Zastrzegam sobie możliwość wprowadzenia zmian w warunkach konkursu.

!!! POWODZENIA !!!

Wegańska 'twarogowa' sałatka z gruntowymi warzywami i kaszą pęczak


Ten przepis przypomina mi w szczególności TWAROGOWE SAŁATKI, które robiłam jeszcze przed przejściem na dietę wegańską. Przyprawiałam ją jedynie solą i pieprzem, a ze świeżych ziół wykorzystywałam KOPEREK i PIETRUSZKĘ. Obecnie jest sezon na OGÓRKI GRUNTOWE, a RZODKIEWKĘ i KALAREPĘ dostaniemy bez problemu w większych sklepach, więc dlaczego nie skorzystać z tych warzyw i stworzyć super kolację!

Jest to bardzo lekkie danie, ale na prawdę sycące.  Tofu wymieszane z jogurtem sojowym oraz kaszą pęczak wypełnią Wasze brzuchy, a warzywa  dostarczą orzeźwiającego smaku i wielu witamin. JEDZCIE NA ZDROWIE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...